Glee: 100 epizód - 100 dal

Szerettem volna valami különlegességgel megünnepelni, hogy kevesebb mint egy év alatt 100 részt néztem meg az életemet ezer fokkal elfordító...

Szerettem volna valami különlegességgel megünnepelni, hogy kevesebb mint egy év alatt 100 részt néztem meg az életemet ezer fokkal elfordító, különös módon kedvencemmé váló Glee sorozatból. Mert hát mégiscsak úgy illik, vagy valami ilyesmi. Ezért arra jutottam, hogy minden egyes részből, azaz a Pilottól a mostani 100-ig kiválasztom a kedvenc dalomat. Ez azért is nehéz lesz, mert valahol a bőség zavarában fogok szenvedni, valahol meg egyet is nehéz lesz találnom, de... kihívás elfogadva. Nem lesz egy rövid lejátszási lista, de... egye fene.
01.01. Pilot:
♫ Don't Stop Believin (New Directions)
Ahol minden elkezdődött... Valahogy ez a dal azóta ikonikusan eggyévált a sorozattal, úgyhogy képtelen is lennék mást elképzelni nyitódalként, ez úgy tökéletes, ahogy van.
01.02. Showmance:
♫ Take A Bow (Rachel)
Az a vicces, hogy régebben ugye kifejezetten nem szerettem Rachelt (visszanézve ez nevetséges, de na) és ez a dal mégis már akkor megfogott, persze ehhez annak is köze lehet, hogy az eredetit is nagyon szerettem már.
01.03. Acafellas:
♫ Mercy (Vocal Adrenaline)
Anno ezer éve a Vocal Adrenaline előadásait vártam a legjobban, és mindig is titkos kis kedvenceim voltak, és ez a rész amúgy sem bővelkedett még a nagyobbnál nagyobb slágerekben, a Mercy igazi felüdülés volt.
01.04. Preggers:
♫ Tonight (Tina)
Azon gondolkodom mit vagyok én elégedetlen azh ötödik évaddal, mikor ilyenkor még konkrét alig énekeltek valamit, ez a Tina féle Tonight legalább annyira semmilyen, hogy már jó.
01.05. The Rhodes Not Taken:
♫ Somebody To Love (New Directions)
Igeen, a Queen dalokat mintha ilyen kis kórusoknak írták volna, úgyhogy I can't help it, ha rajtam múlik, az összes itt fog szerepelni. A tökéletes eredeti dal teljesen korrekt feldolgozása, sokat hallgattam.
01.06. Vitamin D:
♫ It's My Life / Confessions Part II (New Directions Boys)
Ott kezdődtek csak a jó dolgok... Nincs jobb komolyan ezeknél a glee-s mashupoknál, néha annyira jól eltalálják őket. Mint például ezt is, meg amúgy ugyanebben a részben a lányok dalait is imádtam.
01.07. Throwdown:
♫ You Keep Me Hangin' On (Quinn)
Szerintem (de ne legyen igazam) az egyik legjobb Quinn  szólóról beszélünk az egész sorozatban, és csak a No Air tudott volna versenyre kelni ezzel a dallal ebből a részből.
01.08. Mash-Up:
♫ The Thong Song (Mr. Schu)
Istenem ez a rész is mennyire rossz volt, te jó ég... Komolyan, ez a dal maga egyébként jó, de amit a sorozatban leművelnek hozzá, én érzem magam rosszul tőle. Na. nem a kedvenc részem, az tuti.
01.09. Wheels
♫ Defying Gravity (Rachel és Kurt)
Messze az egyik legjobb dal az évadból, Berry és Hummel is odatették magukat, és istenem, amit Kurt csinál, oda meg visszahalok, ez a rész amúgy kiemelkedően jó dalokat tartalmazott az évadhoz képest.
01.10. Ballad:
♫ Lean On Me (New Directions)
Visszanézve mekkora drámák voltak ezekben az időszakokban, jeez. Mindenesetre messze ez a szám vitte a prímet, amúgy is szerettem már előtte is szóval. Viszonylag könnyű döntés volt.
01.11. Hairography:
♫ True Colors (New Directions)
Ez a szám nálam legalább olyan jelentőséggel bír, mint a Don't stop believin, mintha pontosan leírná, miről is szól az egész glee club. Meg imádom a színes pólóikat, meg nem tudom, az egész tökéletes.
01.12. Mattress:
♫ Smile (Rachel és Finn)
Kell egy Finchel duett mindenképpen, és még ha meg is szakad a szívem a matraconugrálós Jump feldolgozásért, azért döntöttem emellett, mert emlékszem, ez is azon ritka alkalmak közé tartozott, amikor bírtam Rachelt ebben az időszakban.
01.13. Sectionals:
♫ Don't Rain On My Parade (Rachel)
Vérzik a szívem a Can't Always Get What You Want-ért, ami apu egyik kedvenc száma és a halálba tudom kergetni ezzel a feldolgozással, de a Don't Rain On My Parade ANNNYIRA JÓ. hogy kell.
01.14. Hell-O:
♫ Hello, Goodbye (New Directions)
Ez az évad egyik legerősebb része, komolyan, alig tudtam dönteni mert a GIVES YOU HELL minden más részben messze vitte volna a prímet, itt viszont nem sikolhatok el afelett, hogy ez a sorozat első Beatles feldolgozása, és egész rendes iparosmunka. (GIVES YOU HELL, THOUGH. ez lesz a joker szám)
01.15. The Power Of Madonna:
♫ 4 Minutes (Kurt és Mercedes)
Nehéz döntés megint csak, mert a like a prayer a kedvenc Madonna dalom és kurt szólója OMFG, de a 4 Minutes meg szintén annyira jó dal, és tök jól megcsinálták, és imádom. De amúgy lehetett volna jobb ez a Madonna tribute #justsayin
01.16. Home:
♫ Beautiful (Mercedes)
Furcsa amúgy, mert Mercedes kifejezetten nem tartozik a kedvenc szereplőim közé, bár itt az első évadban még annyi gond nem volt vele (I ain't no kelly rowland), és ez meg jajj nagyon szép így is. Bár ez a dal mindenhogy szép.
01.17. Bad Reputation:
♫ Total Eclipse of the Heart (Rachel, Finn, Jesse, Puck)
Jajj megszakad a szívem a Can't touch this-ért, mert azt annyira édesen csinálják, de ebből a részből messze a kis Eclipse dal a legmeghatározóbb, bár nekem a Run Joey is kis guilty pleasure marad örökre.
01.18. Laryngitis:
♫ Jessie's Girl (Finn)
Most próbálom egy kicsit magam mögött hagyni, mi történt Coryval (bár nagyon nehéz), és elmondani, mennyire imádom Finn karakterét, és hogy az egyik kedvenc szólóm volt tőle a Jessie's Girl, és miatta imádom ezt az egész dalt és wow. (bár Kurt szólója ebben a részben + Mercedes és Santana. TÚL SOK JÓ DAL)
01.19. Dream On:
♫ The Safety Dance (Artie)
Ez a Glee-s koncertfilmből maradt meg nagyon, mert ott figyeltem fel Mike-ra meg a kis tánctudására, amúgy az előzőek után kicsit lightos ez a rész, de Neil Patrick Harris azért...megér egy misét, na.
01.20. Theatricality:
♫ Bad Romance (New Directions lánykák és Kurt)
Nem mondom, a Gaga feldolgozások mindig viccesek, mert a show készítői ilyenkor úgy érzik, elkölthetik az egész éves büdzséjük kétharmadát ezekre a göncökre, de végülis megéri, mert szerintem messze a legmutatósabb performansz lett és szerettem nézni és hallgatni is (Santana hangja jeez)
01.21. Funk:
♫ Give Up The Funk (New Directions)
Nem is szeretem ezt a stílust, a dal sem fogott volna meg annyira, és tényleg majdnem a Vocal Adrenaline került volna ide, DE KURT MÉLY HANGJAI ÚRISTEN. az de durva.
01.22. Journey To Regionals:
♫ Bohemian Rhapsody (Vocal Adrenaline)
Az évad legjobb dala szerintem, egyszerűen még Freddiék is büszkék lennének erre, engem ez beszélt rá, hogy a második évadnak is nekiálljak, és wowwww. Nagyon jó. Szép lezárása mindennek.
02.01. Audition:
♫ Empire State Of My Mind (New Directions)
Ezt a dalt egyébként szerintem a létező összes feldolgozásában szeretem, szóval ez sem maradhatott ki. Aztán olyan menő göncbe öltöznek, meg mégiscsak az udvar felavatása ez a dal, meg megjelenik Sam...csupa jó emlék.
02.02. Britney/Brittany:
♫ Toxic (New Directions)
Nem sok Britney dalt tudok elviselni, úgyhogy nehéz volt a választás, és annyira ezért a feldolgozásért sem rajongok, de a Toxic annyira jó dal (Britneyhez képest) hogy messze vitte a prímet.
02.03. Grilled Cheesus:
♫ I Wanna Hold Your Hand (Kurt)
Istenem. Amikor a kedvenc karaktered a kedvenc Beatles számodat énekli miközben az egész részben mintha a te gondolataid mondta volna ki hangosan, na az priceless moment. Az egyik legszebb feldolgozás a sorozat történelmében.
02.04. Duets:
♫ River Deep Mountain High (Santana és Mercedes)
Santana még nem kapott elég kreditet, pedig brutálisan elképesztően fantasztikus hangja van, Mercedesszel társulva meg romba döntik szerintem a fél világ önbizalmát. Ehh.
02.05. The Rocky Horror Glee Show:
♫ Time Warp (New Directions)
Imádtam minden Glee-s musicalt, szerintem nagyon jó feldolgozások születtek itt is, a Rocky Horror meg amúgy is nagy kedvencem, főleg a Time Warp, teljesen elégedett voltam.
02.06. Never Been Kissed:
♫ Teenage Dream (The Warblers)
Nem hiszem, hogy komolyabb magyarázatot érdemelne, de hát egyszerűen Darren Criss és Blaine volt az, aki miatt megadtam az utolsó utáni esélyt is a sorozatnak, enélkül a szám nélkül valószínűleg még mindig utálnám az egészet.
02.07. The Substitute:
♫ Singin In The Rain/Umbrella (New Directions)
Nem tudom, ez a rész sosem volt a kedvencem, mert nem bírtam ezt a nőt annyira, főleg nem az elején (néha tiszta Rachel Berry vagyok, whatever), de hát a sok izé közül még ez a legjobb.
02. 08. Furt:
♫ Just The Way You Are (Finn+New Directions)
Istenem Finn Hudson, let me love you. Komolyan, a napokban újranéztem ezt a részt, és a szívem megszakadt, egyszerűen annyira édes ez az egész jelenet, meg kell zabálni.
02.09. Special Education:
♫ Valerie (Santana)
Ez a rész is furcsán tele van jó számokkal, de viszonylag könnyű volt a Valerie mellett leadni a voksom, mivel Santana szerintem messze az egyik legjobb New Directions- hang és Mike és Brittany tánca A+.
02.10. A Very Glee Christmas:
♫ Baby It's Cold Outside (Blaine és Kurt)
Amikor anyukám megszólalt anno pár hónapja, hogy ez jobb, mint az eredeti, akkor majd kiugrottam a bőrömből, mert anyu nem szokott ilyeneket mondani. amúgy meg BEAUTIFUL WHAT'S YOUR HURRY.
02.11. The Sue Sylvester Shuffle:
♫ Thriller/Heads Will Roll (New Directions)
Nagyon nehéz volt, a szívem szakad meg a Bills, Bills, Billsért és azért a táncszólókért(NIIIICK), de ez az egyik kedvenc mashupom, és különben is, ez a rész csúcspontja, meg azok a zombicuccok wahh.
02.12. Silly Love Songs:
♫ When I Get You Alone (The Warblers)
Ismételten csak nehéz szívvel hagytam ki Puck számát és a Rachel-féle Firework-öt, de már két hete azon röhögök, hogy ez a dal eredetiben Robin Thicke, és hogy ez így mennyivel jobb. Meg Jeremiah XD meg az egész Gap attack igazából annyira szörnyű, de ez a dal jó.
02.13. Comeback:
♫ Take Me Or Leave Me (Mercedes és Rachel)
A Sing szép és jó, de hát a rent a világ legjobb musicale, amiből a take me or leave me az egyik legjobb dal, és amit CSODÁSAN dolgoztak fel és tényleg... az évad egyik fénypontja.
02.14. Blame It On The Alcohol:
♫ Don't You Want Me (Blaine és Rachel)
EZ A DUETT A LEGJOBB DUETT A GLEE TÖRTÉNELMÉBEN. Na mindegy, az egyik legjobb ,de hát úristen, imádtam az eredetit is, éljen a nyolcvanas évek, és ennek a kettőnek a hangja együtt...
02.15. Sexy:
♫ Animal (The Warblers)
Nem szándékoztam ennyi Warblers dalt belerakni, de ez a rész sosem tartozott a kedvenceim közé főleg a nőci miatt, és amúgy sem nyomták tele jó dalokkal úgyhogy...Kurt sexy face-i maradtak.
02.16. Original Song:
♫ Loser Like Me (New Directions)
Az epizódok epizódja ez a rész (obviously) úgyhogy a dalok is rendesen a szívemhez nőttek, mivel annyiszor láttam már, hogy nagyon sokszor, de a sok awesome szám közül a Loser Like Me a hab a tortán.
02.17. A Night Of Neglect:
♫ Turning Tables (Holly)
Holy Shit de nem bírtam ezt a karaktert, jéézus. Nem tudom miért, mindenesetre ez a turning tables nem volt rossz, a rész meg amúgy sem bővelkedett karakteres dalokban. egynek megteszi. (bár inkább bármelyik dal az Original Songból)
02.18. Born This Way:
♫ Born This Way (New Directions)
Illett beraknom, mert ez is összekapcsolódott már a sorozattal, pedig ebben a részben még két dal is megérdemelné a helyet, egyrészt Quinn és Rachel Unpretty-I Feel Pretty-je fantasztikus, másrészt a Somewhere Only We Know édes istenem.
02.19. Rumours:
♫ Don't Stop (New Directions)
Ez a rész zeneileg kb. semennyire nem hatott meg, ezért is volt nehéz választanom, és bár a Songbird nem volt rossz, kellett a végén ez a kis upbeat jókedv-dal, na.
02.20. Prom Queen:
♫ I'm Not Gonna Teach Your Boyfriend How To Dance With You (Blaine)
az az akusztikus Rolling in the deep is adta azért, de ez a kis Blaine szóló annyira értelmetlen ebben a részben, viszont annyira jó egyenruha nélkül énekelni látni, és különben is. Tetszik ez a dal.
02.21. Funeral:
♫ Some People (Kurt)
A Glee előtt nem igazán voltam oda a musicalekért így általában, és abban, hogy ez megváltozott, nagy szerepe volt mindennek, amit Kurt énekelt, így ennek a Some People-nek is, ami azóta kifejezett kedvencem lett.
02.22. New York:
♫ Light up the world (New Directions)
Nem tudom, évadzáróhoz képest ez a rész sem halmozott el jobbnál-jobb dalokkal, de ez az egy valamiért egyből megfogott és azóta is bennragadt a fejemben.
03.01. The Purple Piano Project:
♫ It's Not Unusual (Blaine)
Az egyik kedvenc számom ez a jó kis Tom Jones klasszikus és valamiért annyira passzolt egyrészt Darren hangjához, másrészt Blaine karakteréhet, ráadásul az a sárga napszemüveg jajj.
03.02. I Am Unicorn:
♫ Something's Coming (Blaine)
Jajj, kezdődik... Na szóval sokáig nem értettem mi a nagy hajtás a West Side Story körül, de tény, hogy nagyon jó musical és Blaine meg mintha kiköpött Tony lenne, és ez a feldolgozás veszettjó. Ugyanitt: kreditet érdemel Kurt, mert imádom a Funny Girlt és tööök jól megcsinálta.
03.03. Asian F:
♫ Spotlight (Mercedes)
Imádtam a rész nem zenei részét, a Fix You viszont még mindig a feketelistámon van, szörnyű volt. Ez amúgy a kedvenc Mercedes dalom egyébként úgyamúgy.
03.04. Pot o' Gold:
♫ Last Friday Night (Blaine)
Ígérem nem terveztem ilyen Blaine-kiadássá a harmadik évadot, csak egyszerűen itt felhalmozódtak a JóBlainedal-rossztöbbidal kombók, és ez sült ki belőle. TGIF és a kalap.
03.05. The First Time:
♫ Uptown Girl (The Warblers)
Annnyira nagyon jó az America is, főleg Santana és Puck miatt, de lévén hogy a kedvenc Pacsirtám első és egyetlen szólójáról van szó (hello Nick) és megjelenik our naugthy boy Sebastian, az Uptown Girl viszi a prímet.
03.06. Mash Off:
♫ One Way Or Another / Hit Me With Your Best Shot (New Directions, Troubletones)
IMÁÁÁDOM. Bár ugyanebben a részben van az egész sorozat másik legjobb mashupja is (hello Adele), de hát ez az egész kidobós cucc fantasztikus, plusz Santana+Finn, egyem a szívüket.
03.07. I Kissed A Girl:
♫ Girls Just Wanna Have Fun (Finn)
Szögezzük le: A Perfect az egyik legjobb duett az évadban és Klaine<33. Az I kissed a girl szintén zseniális. De A Finn-féle feldolgozás egyszerűen tökéletes, és említettem már, hogy imádom Finn és Santana barátságát?
03.08. Hold On To Sixteen:
♫ ABC (New Directions)
A legjobb verseny-összeállítása a srácoknak ever, mert a Man In The Mirror és a Control is tökéletes, de az ABC külön kedvencem, mert MIKE CHANG ÉNEKEL BITCHES, meg Kurt mozdulatai, meg Tina egyemmeg.
03.09. Extraordinary Merry Christmas:
♫ Santa Claus is Coming To Town ( Puck és Finn)
Bár persze oda meg vissza vagyok a Let It Snowért is, nálam ebben a részben az egyébként a listán eddig túl kevés szerepet kapó Puck és örök kedvencem Finn vitték, mert nagyon jó lett ez a dal is, ehh.
03.10. Yes/No:
♫ Moves Like Jagger/ Jumpin' jack Flash ( Artie és a fiúk)
Nem tudom, ezt a részt anno valamiért nagyon szerettem, pedig a we found love cover nem is lett olyan ütős mint lehetett volna, de kárpótoltak ezzel a mashuppal, ami igencsak epic.
03.11. Michael:
♫ Smooth Criminal (Santana és Sebastian)
Ez a kettő... hát imádom őket, egy alternatív univerzumban, ahol egyikük sem meleg, még össze is jöhettek volna. Mindegy, szóval ez a csellós cuccos nekem bejött, bár ebből a részből konkrétan minden dalt imádok. Eszméletlenül erős a harmadik évad.
03.12. The Spanish Teacher:
♫ Hero/Bamboleo (Sam)
SAM EVANS LET ME LOVE YOU. Mindegy, nem kenyerem ez a spanyolos-latinos zene, mint kiderült, de történt, hogy itt mindkét dalt szeretem és jól eltalálták szerintem az egészet.
03.13. Heart:
♫ Love Shack (Blaine, Kurt, és a lányok)
óóó ebből a részből is annyi, de annyi dalt szerettem, ez volt Teen Jesus debütje, és a Stereo Hearts mellett a Cherish is szíven talált, de ennek a Love Shack cuccnak nem tudtam ellenállni tbh.
03.14. On My Way:
♫ Cough Syrup (Blaine)
Egyszerűen mindig könnyeznem kell, ha meghallom a Blaine-féle Cough Syrupot, olyan gyönyörű- De a Fly mashup isannyira... nagy kedvencem, hogy elmondani nem tudom. Ráadásul Santana és Blaine rappelnek, istenem. Na, túl sok. Mindkettőnek itt lenne a helye.
03.15. Big Brother:
♫ Rio / Hungry Like a Wolf (Blaine és Cooper)
Jajj  a Rio/Hungry Like A Wolf-ot, mert hát MATT BOMER atyaúrég, de azért a Fighter-cover is tökéletesen betalált. Istenem ez is milyen jó rész volt. a harmadik évadot elnöknek. MATT BOMER, mondtam már?
03.16. Saturday Night Glee-ver:
♫ Stayin Alive (New Directions)
Nem tudom, szeretem a Bee Geest meg a Szombat Esti Lázat, szóval igazából legszívesebben az egész részt idepakolnám  a listára, de hát a királyok királya az a Stayin Alive, szóval... vita nincs.
03.17. Dance With Somebody:
♫ I Have Nothing (Kurt)
AZ EGYIK KEDVENC RÉÉÉSZEM. Minden dal fantasztikus, pedig nem szerettem annyira Whitneyt, de ez a rész kitett magáért. Imádom a How Will I Knowt, gyönyörű, aztán az It's Not Right, But It's Okay istenem, meg a So Emotional, de a korona az Kurt Hummelé, meg Chris Colfer hangjáé, mármint... wow.
03.18. Choke:
♫ Not The Boy Next Door (Kurt)
A Cell Block Tango is ütősre sikerült, de ez a dal mintha egy icipicit rólam is szólna, naaaagyon, mindegy, és hát tényleg, én megnéztem a Hugh Jackman féle verziót is, és amellett is vállalható, és szuper. (és a Shake It Out is mi jó már ebben a részben jeez)
03.19. Prom-asaurus:
♫ Big Girls Don't Cry (Rachel, Blaine és Kurt)
Ennek a háromnak örökre együtt kellene énekelnie, komolyan. Tudom, hogy sokan arra számítottatok, hogy a WMYB fog idekerülni, de hogy kicseleztelek titeket, hűűűha.
03.20. Props:
♫ What A Feeling ( Tina és Rachel)
Szerettem ezt a részt, mert nagyon vicces volt Tina képzelgése, meg úgy alapjáraton Tina itt kezdett el bitch lenni, és ez nekem egy icipicit tetszett és ez a duett meg tényleg tök jó, na.
03.21. Nationals:
♫ We Are The Champions (New Directions)
Ez olyan mint a saját ballagásom, hogy húúúú én nem fogok sírni, erős leszek..aha, aztán majd nézzétek meg, hogy elkenődik a sminkem ahogy kisírom a lelkem is. Na mindegy, szóval nehéz elengedni mindenkit, és jajj na. I'm so proud of these little bastards.
03.22. Goodbye:
♫ You Get What You Give (New Directions Seniors)
NEEEEEM BÍROM. Imádtam az eredeti bandát, és egyszerűen tényleg nem ugyanolyan nélkülük semmi és annyira jó ez a dal is és annyi emlék köt hozzá és MIÉRT?
04.01. The New Rachel:
♫ Americano / Dance Again (Cassandra)
Akármennyire vérzik a szívem az It's Time-ért, muszáj Kate hogyazistenbeilyentökéletes Hudsonnak adnom a részt, mivel megérdemli, és mivel hatalmas a karaktere.
04.02. Britney 2.0:
♫ 3 (Tina, Teen Jesus, Sam)
Annyira tökéletes ez a kis trió így, valami nagyon tetszett bennük, ráadásul az ausztikus feldolgozások még Britneyt is hallgathatóvá teszik, csak így előzhették meg a Guilty Pleasure kategóriám egyik nagy kedvencét, a Boys/Boyfriend mashupot.
04.03. Makeover:
♫ A Change Would Do You Good (Brody és Rachel)
Nem kifejezetten kedvencem már ez a rész sem (khmm khmmm what's next), ezért egy dal sem maradt meg bennem különösebben, de ez legalább elhallgatható
04.04. The Break Up:
♫ Teenage Dream (Blaine)
EZ A RÉSZ BAASSSZUS. ez nem létezik. A körülményektől eltekintve viszont ez a zongorás-lelassított Teenage Dream messze az évad egyik legnagyobb csúcspontja.
04.05. The Role You Were Born To Play:
♫ Everybody Talks (Kitty és Jake)
Jajj itt már elkezdődtek ugye a Grease cuccok is, szóval azért a Blaine-féle Hopelessly Devoted To You is nagyon tetszett, de itt csillant meg az első remény, ebben a dalban, hogy az új kölkök is jók lesznek valamire.
04.06. Glease:
♫ You're The One That I Want (New Directions)
Istenem itt is hogy elsírtam magam, mert annyira ugyanazt láttam magam előtt, mint Rachel, és amikor belegondoltál mennyi minden változott és jééézus. Imádom a Greaset, ezt  a dalt, mindent.
04.07. Dynamic Duets:
♫ Heroes (Sam és Blaine)
Nem kifejezetten kedvencem ez a rész sem, mondjuk ebben az időszakban egy rész sem tetszik, mert mindent tönkrevágtak a negyedikben, de mindegy, mert ez a Heroes ez végül is édes, meg én imádom Sam és Blaine barátságát, szóval ja.
04.08. Thanksgiving:
♫ Let's Have A Kiki / Turkey Lurkey Time (Rachel, Kurt, Isabelle)
Istenem ebben a dalban annyi swag van, hogy csak kiált érte. Nem, de komolyan, ez valami eszméletlenül jó, és Kurt hangja, és Sarah jééézus. (ugyanitt: ebben a részben az a telefonhívás.. ahh. szívem megszakad)
04.09. Swan Song:
♫ Don't Dream It's Over (Finn és a New Directions)
Nem sírok, nem sírok, én nem szoktam sírni, de amikor Cory meghalt, mindenhova ez került ki és jézusúristen, előtte is sírtam már rajta, azóta meg.... varázslatos dal.
04.10. Glee, Actually:
♫ White Christmas (Blaine és Kurt)
Ez a dal idén karácsonykor üldözött. Állítom nektek, az összes pláza csak a White Christmas eredetijét és feldolgozásait ismeri, mert ha ötvenszer nem hallottam,egyszer se. Na, nekem ez a kedvenc verzióm because of reasons.
04.11. Sadie Hawkins:
♫ No Scrubs (New Directions Boys)
Szerintem az egyik legjobb báli dal ever, pedig volt egy pár ilyen táncos mulatság a McKinley történelmében. Minden összeállt egy tökéletes fiúbandához, jöhetnek is hozzám, igeeen.
04.12. Naked:
♫ Lovesong ( Rachel, Quinn, Santana)
Olyan jó volt őket így hármasban látni, édes istenem. Pedig már a Torn is nagyon tetszett a rész elején, de ez feltette az i-re a pontot, elbírtam volna még pár dalt viselni ettől a triótól.
04.13. Diva:
♫ Don't Stop Me Now (Blaine)
Igazából ebben a részben mindhárom szólózó dívánk rendesen odatette magát, nagyon nehéz volt a Hung Up-ot Tinától és a Girl on Fire-t Santanáról letoszogatni az élről, de hát Mr. Divának ( természetesen Hummel után) sikerült.
04.14. I Do:
♫ Just Can't Get Enough ( Blaine és Kurt)
ezt a dalt konkrétan már rongyosra hallgattam, mert annyira fülbemászó és ennek a két idiótának a hangja annyi passzol is hozzá, meg ez az egész rész olyan pozitív az évad többi részéhez képest.
04.15. Girls (And Boys) On Film:
♫ Shout (Blaine és Brittany)
Jó, igen, eredetileg természetesen a Come What Mayt szántam ide, de én szeretném azt majd más körülmények között hallani, úgyhogy addig marad a Shout. Brit és Blainey párosa eleinte nekem elképzelhetetlen volt, de nem is rossz.
04.16. Feud:
♫ Bye Bye Bye / I Want It That Way (Mr. Schue és Finn)
Ez nagyon vicces, bűnös élvezet a köbön kb, mármint pont ez a két dal együtt és jeez, annyira passzolnak egymáshoz, és az évad egyik fénypontja lett így, és FINN :33
04.17. Guilty Pleasures:
♫ Mamma Mia (New Directions, Rachel, Kurt, Santana)
Egyes pont: Imádom a Wake me up before you go-got, IMÁDOM, de... a Gleere ráférne már egy ABBA rész, erre ez a szám a legnagyobb bizonyíték mert igennagyonjó lett. fact.
04.18. Shooting Star:
♫ Your Song (Ryder)
A Glee Projectben Blake volt a kedvencem, de eddig alig kapott lehetőséget arra, hogy megmutassa mit tud, de legalább ez a Your Song ez olyan kis fogyasztható volt.
04.19. Sweet Dreams:
♫ Don't Stop Believin (Rachel)
Nem hiszem, hogy különösebb magyarázatot érdemel, hogy miért pont ez a dal került ide, úgyhogy nem is mondok inkább semmit.
04.20. Lights Out
♫ At The Ballet (Kurt, Rachel, Santana, Isabelle)
Annyira semmilyen volt ez a rész és lassan kezdek ténylegesen kifogyni a mondanivalóból, maradjunk annyiban, hogy azért a harmadik évad ennél sokkal erősebb volt.
04.21. Wonder-ful
♫ Signed, Sealed, Delivered (Kitty)
Már ebben az évadban is Kittyben volt a legtöbb spiritusz az újak közül, és ezt a dalt meg amúgy is kifejezetten szeretem, és így pont összeállt a kép. Ezazzz.
04.22. All or Nothing
♫ Clarity ( Hoosierdaddies)
Jessica Sanchez, jééézus, na neki van hangja. Amúgy szerintem Regionalshez képest gyenge volt ez a rész, d eaz évadhoz értem, viszont a Clarity amúgy is jó szám , szóóóval. Jó volt ez így.
05.01. Love, love, love
♫ All you need is love (Blaine és a világ)
Nem kell meglepődni semmi esetre sem, mert bár imádom a Helpet is, mert egyszerűen fantasztikus azért, de az AYNIL mindent vitt, MINDENT. Imádtam a két Beatles részt btw.
05.02. Tina In The Sky With Diamonds
♫ Get Back (Rachel és Kurt)
Sokáig váratott magára egy igazán jó Kurt-Rachel duett, de éljen, megjött, ráadásul Beatles dal képében, úgyhogy nincs kifogásom. Ugyanitta Hey Jude is zseniális volt.
05.03. The Quarterback
♫ Seasons Of Love (New Directions)
Csak annyit, hogy természetesen a Make You Feel My Love is,meg minden igazából.
05.04. A Katy Or A Gaga
♫ Roar (New Directions + Pamela Lansbury)
Ad 1. JÉÉZUSOM ADAM LAMBERT MENNYIRE JÓ. Jajj meg Demi Lovato. Már csak miattuk megérte ez a rész. Meg tetszik ez az együttes téma. A Roarban meg a meztelen felsőtestek meg Adam hangja.
05.05. The End of Twerk
♫ If I Were A Boy (Wade vagy Unique vagy ki)
Nem kifejezetten a kedvenc szereplőm, sőőőt, és ezt a részt úgy ahogy van kidobtam volna a kukába, egyszerűen szörnyű volt, és nem is szeretnék beszélni róla.
05.06. Movin' Out
♫ Movin' Out (Blaine és Sam)
A Glee ráébresztett, hogy Billy Joelnek milyen jó dalai vannak, és nekem leginkább ez a kis címadó tetszett meg, annyira nagyon, hogy eszméletlenül. Bár azért a Piano Man sem rossz, na.
05.07. Puppet Master
♫ Nasty / Rythm Nation (Jake, Bree ésMarley)
Nem gondoltam volna hogy a remekbeszabott Into the groove-ot felül lehet múlni ebben a részben, de mivel sikerült megalkotni Jake valaha volt legjobb produkcióját, és amúgy is hiányoltam a mash-upokat az évadból és ja. Megérdemlik, na.
05.08. Previously Unaired Christmas
♫ Rockin Around The Christmas Tree (New Directions)
Nem tetszett ez a rész, nem tetszettek a dalok sem, de ennek legajább ismertem az eredetijét, szóval egye meg a fene, idekerül.
05.09. Frenemies
♫ I Believe In A Thing Called Love (Kurt és Elliott)
Annyi fantasztikus dal volt ebben a részben, de tényleg, a Rachel és Santana féle Brave, vagy a Breakaway, de még Santana Don't rain on my parade-je is, jajj. De meg kell becsülni Adam Lambert és Chris Colfer awesome duóját asszem.
05.10. Trio
♫ Gloria ( Rachel, Santana és Elliott
Bár minden erőmmel azon voltam, hogy valamelyik Blaine-Tina-Sam trió számot válasszam ide, mert imádom ezt a három idiótát, de a Gloria messze elvitte a showt ebben a részben.
05.11. City of Angels
♫ Mr. Roboto/ Counting Stars (Throat Explosion vagy kik)
csak annyit szeretnék mondani, hogy SKYLAR hölgyeim és uraim. Még ha meg is könnyeztem a finnre emlékező new directions dalokat, Skylar annyira fantasztikus volt, hogy ezt kellett választanom.
05.12. 100
♫ Happy ( Holly, Blaine, Mercedes és New Directions)
Az összes újrafeldolgozás melengette a szívemet természetesen, és a defying gravityt szántam volna ide, de Kurt olyan kevés szerepet kapott benne ( a magas hang azért hahh) de a happy karaokezálásától nagyon féltem, és ahhoz képest NAGYON SZÉPEN ÁTDOLGOZTÁK.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Mintha az án gondolataimat írtad volna le. :) <3 (ihavenoidea hogy kerültem ide, de nem bántam meg! <3 )

    VálaszTörlés
  2. Mintha az án gondolataimat írtad volna le. :) <3 (ihavenoidea hogy kerültem ide, de nem bántam meg! <3 )

    VálaszTörlés

Flickr Images