A 21 legjobban várt dal a Szigeten

Évek óta terveztem rendesen meglátogatni egy jó fesztivált, de mindig azt mondtam magamban, hogy csak akkor vagyok hajlandó több tízezer for...

Évek óta terveztem rendesen meglátogatni egy jó fesztivált, de mindig azt mondtam magamban, hogy csak akkor vagyok hajlandó több tízezer forintot áldozni erre, ha olyan line up kerül a szemeim elé, amire azt mondom, hogy "hééé menjünk már el". Ehhez persze az kell, hogy ne csak egy-két, hanem lehetőleg minél több kedvencem érkezzen erre a fesztiválra, és idén végre úgy álltak össze a csillagok, hogy a Sziget megfelelő célpontnak bizonyult. Már az első bejelentéseknél kb. eldőlt, hogy menni fogok, de még a mai napig is értek kellemes meglepetések, úgyhogy megpróbáltam összeszedni, mik azok a koncertek, és dalok, amiket a legjobban várok a Szigeten. Nem minden esetben tudnék sorrendet felállítani, így időrendben megyek végig a dolgokon, de azért a bennfenteseknek elárulnám, hogy leginkább a Bastille, a The Kooks, a The 1975, az Imagine Dragons és Miles Kane koncertjét várom. De hogy mennyi minden lesz... Már most tudom, hogy meg fogok pusztulni vasárnapig.
Ivan & The Parazol - Take My Hand
Már akkor megszerettem Ivánékat, amikor a petőfin először elkezdték a zenéjüket játszani, a koncert viszont valahogy kimaradt eddig az életemből. Bár Győrben, ha jól emlékszem, jártak már párszor, sosem alakult úgy, hogy én is ott lehessek. Pedig a magyar könnyűzenében kevés zenekar érdekel annyira, hogy koncertre menjek. A Take My Hand viszont már első hallásra levett a lábamról, és azóta is nagy vágyam, hogy egyszer élőben bulizhassak rá, nagyon jó indítója és katalizátora lesz ez a hétnek.
The 1975 - Girls
Szegény srácokat mostanában majdnem annyira divat lett utálni, mint a One Directiont és a Csillagainkban a hibát, de hát ilyen apróságok mikor érdekeltek engem? Szerintem a saját nevükre keresztelt albumuk egyszerűen csodálatosan fantasztikus és a Girls daluk pedig nálam a tavasz slágere volt (azt sosem állítottam, hogy időben fedezek fel dolgokat :D ) Sokat hallottam azt is, hogy élőben Matty hamis, na ezt is le fogom tesztelni hétfőn, ha épp nem vagyok elájulva magától a koncerttől. Mivel kb. minden számukat betéve tudom már, élmény lesz. Ha meg jók lesznek, az ősszel meglátogatom a bécsi koncertjüket is.
Blink-182 - Feeling This
Nem tudom, nálatok mi a helyzet, de az én környezetemben a blinket kisebb kultusz övezte, így természetszerűen én is nagyonb fiatalon összetalálkoztam a zenéjükkel és mondhatni megszerettem őket. Nem vagyok A-vonalas rajongó viszont, ezt hangsúlyoznám, nekem bőven megfelel, hogy sikerült megjegyeznem a tagok nevét, és a híresebb számaikat tudom énekelgetni. Egyszer nagy lelkesen letöltöttem ugyan az egész diszkográfiát, de egy idő után nagyon ugyanolyanná vált minden dal. However, a Feeling this, ha lehet ilyet mondani, a kedvenc Blink számom, és a nagy slágereiket rendesen végigugrálom majd hátulról.
30Y - Sötét van
Nemrég állítottam össze a kedvenc 30Y számaimból egy listát pont a Sziget apropóján, így természetesen szeretnék részt venni ezen a koncerten is. Bár az új dalokat szégyenteljesen nem tudom, a régiekkel jót fogok majd nosztalgiázni, és abban is bízom, hogy a koncert visszahozza majd egyre halványuló imádatomat a Beck tesók iránt (nem tettek ők semmit ellenem, csak kopik a szerelem. na de majd most)
Jake Bugg - Two Fingers
Ezt a dalt mikor először meghallgattam a rédióban (plot twist: a petőfi volt az), instant szerelembe estem Jake Bugg hangjába és stílusába. Azt azért nem állítom, hogy utána az egész album ennyire megnyerte a lelkesedésem, de jópár dal megmaradt a fülemben, így nagyon örülök neki, hogy ő fogja kezdeni a tizenharmadikai őrületet, mert ami aznap ránk vár, az nem semmi.
Imagine Dragons - Tiptoe
Miután tavaly és idén is rongyosra hallgattam a Night Visions, az Imagine Dragons is a fő csábítóerők közé tartozott a bérlet megvásárlása során. Hihetetlen módon szinte minden dalnak örülnék az albumról, de a várhatóan végigtombolt radioactive, it's time és on  top of the world mellett én nagyon-nagyon örülnék a Tiptoenak, mert olyan kis titkos kedvencem a dal. Bár aztán bármi jöhet.
Tom Odell - Another Love
Valószínűleg biztosan a leglassabb dal a listán. Elsősorban imádom ezt a dalt. Másodsorban az a szó, hogy daffodil, és ahogy tom kiejti egyszerűen csoda. Hallgassátok csak meg. Aztán hozzáteném nagy irulva-pirulva, hogy nagyon tetszik Tom Odell haja, ebből következik, hogy az egész emberke, ráadásul olyan kisugárzása is lehet, hogy bűn lenne kihagyni a koncertjét.
Miles Kane - Rearrange
Mit meg nem adnánk ugye egy jó last shadow puppets koncertét, folks? However, Alex Turner másik fele szólóban is aranyat ér és annyira örülök, hogy végre láthatom élőben, hogy hűhafúha. A Rearranget is először a petőfin hallottam, de akkor nem tudtam ki énekli, és amikor rájöttem, hogy Miles, na az volt egy ilyen... felvilágosodás. Mondjuk még tizenharmadikánál tartunk, szerintem ilyenkorra már halálfáradt leszek, de úristen mi ez a nap.
Clean Bandit - Rather Be
Ma jelentették be, hogy a London Grammar helyett (vérzik értük a szívem) a Clean Bandit teszi fel a koronát a napra éjjel, és ennek azért örülök kifejezetten, mert a soundra csak miattuk lettem volna hajlandó betenni a lábam. alapjáraton nem rajongok az elektronikus vagy akármilyen ilyesmi sound-alapanyag zenéért, de ezek a srácok szerintem képesek voltak valami újat és értékeset hozni ebbe a világba, és ezt nagyon becsülöm bennük. Meg menők a hangszereik, amiket a hírek szerint el is hoznak. Meg a srácoknak jó a haja, a csaj meg olyan kis imádnivaló.
Bastille - These Streets
Tulajdonképpen kisebb örömtáncot jártam, amikor kiderült, hogy Dan Smith együttese icipici hazánkban ad majd koncertet, mert úrjézus én mennyire szeretem a Bastillet. A Pompeii-t szerintem tavaly az év dalának választottam mindenféle hezitáció nélkül (pedig olyan kihívói voltak, mint az egész AM album), és miután karácsonyra megkaptam öcsémtől a Bad Blood albumot, azóta teljes az öröm, ami most még inkább ki fog teljesedni egy remélhetőleg felejthetetlen koncertélménnyel.
Lily Allen - Smile
Egymásba tolódik Lily és az Intim Torna koncertje, így nem tagadom, hogy nem jönne jól Hermione kis ketyeréje, de pont azt számolgattuk, hogy fél-fél koncertekkel megoldhatjuk az egészet. Lily Allen mondjuk nem akkora kedvencem, de a régi számait annyira szerettem, hogy egy nagyon rövid időre még oldalt is készítettem róla. Én egy kicsit visszasírom a régebbi dalokat, így az újakkal annyira nem barátkoztam meg, de remélem a Smile-t azért sikerül majd elkapnom.
Intim Torna Illegál - Hipnotizőr király
Mondjuk sok ismeretlen ITI számot nem tudnak mutatni, és itt a blogon számtalanszor ejtettem már szót kedvenc magyar együttesemről, így aztán itt nem ragoznám túl sokáig, miért éri meg nekem otthagyni LilyAllen koncertjét pár dal után. Na pont miattuk. Mert ez ilyen rossz szokás már, hogy bármilyen fesztiválra keveredek, meghallgatom Petiéket. Ősztől meg Pesten rajongok majd. Mennyivel könnyebb lesz.
Macklemore feat.Ryan Lewis - Thrift Shop
Shocking fact: nem vagyok hatalmas Macklemore rajongó, de tisztelem azt, amit az elmúlt évben lepakolt az asztalra, mindig is imádtam az olyan előadókat, akik egyből belevágnak a jó kis szociális problémákba. Egyébként szerintem a saját műfajában Macklemore az egyik legjobb, és ha már így adódott, szívesen végignézem, mit művel élőben. Bár let's face it, magamtól lehet, hogy nem mennék hip-hop koncertre, de valahol mindent el kell kezdeni. I'm gonna pop some tags, ya.
Stromae - Alors On Danse
Stromae az egyetlen előadó, akiben kifejezetten szeretem azt is, hogy franciául tolja az ipart. Semmit nem értek ezen a nyelven, nem is tervezem tanulni, de igazából kívülről viccesnek hangzik. Az Alors On Danse volt az első dal, amit hallottam tőle még évekkel ezelőtt, és azóta is nagyon szívesen rákeresek youtubeon, és franszoázok egy kicsit. Lehet, hogy több ilyen zenét kellene letöltenem. IDK.
Manic Street Preachers - Your Love Alone Is Not Enough
A kedvenc MSP dalom nem is kifejezetten ez, hanem az (It's not war) just the end of love, de legnagyobb sajnálatomra azt nem szokták mostanában koncerteken játszani. A zenekarral egyébként, micsoda csoda, kedvenc rádióadómon keresztül ismerkedtem meg (tegyük hozzá, szegény mr2 az elmúlt két évben rengeteget vesztett a színvonalából, de régebben tényleg végig értelmes zenék mentek ott), és ha  már itt lesznek, megnézem őket. Ez a nap úgyis elég lightosnak ígérkezik.
Klaxons - Golden Skans
TBH ez az egyik a két klaxons számból, amit már hallottam, de ezt meg egyszerűen imádom, így aztán nem maradhatott ki a listáról sem. Ezt így igazából rádiókban még hallhattátok is, nagyon könnyen megjegyezhető az elejéről, meg talán reklámzene is volt, szóval ja, a Klaxons amúgy jó lehet, talán a koncert után többet fogom őket hallgatni, who knows.
Punnany Massif - Hétvégre
Igen, a Punnany koncert is kimaradt eddig az életemből, ideje hát pótolni. Nem tartom magam kifejezett rajongónak, de máris nyafognék, hogy a régebbi számaik.. na azok nem voltak piskóták, a körkorkép például szerintem az egyik legjobb magyar szöveg az elmúlt 10 évből. Bár igazából az újakkal is kibékültem már, de az élvezd szövegét még mindig nem tudom kívülről, és szerintem lassan én leszek az egyedüli fiatal az országban. A Hétvégre viszont annyira jó. Nagyon.
Kiscsillag - Légyszíves
Vigyetek el engem is lassúzni srácok, léccives. Az a nagy helyzet, hogy a Kiscsillag első albumát egyszerűen imádom. Minden dalát kívülről fújom, nincs olyan hangulat, hogy ne találna be valamelyik dal. Zseniális, minden sora kincset ér. A második albumot még hallgottam, kinda tetszett is, de már valami hiányzott, az azt következő anyagokat pedig egyszerűen még nem hallottam, töredelmesen bevallom. Nálam ez az egész alter vonal ilyen néha-néha fellángolós, és nagyon remélem, hogy a koncert meggyőz majd arról, hogy merüljek el egy kicsit jobban a lecsóban (ez jobban hangzott mint a lovasi)
The Kooks - Always Where I Need To Be
Egyszerűen imádom Luke együttesét és nagyon sok számuk belezáródott a szívembe örökre. Például a fuck the world off, de abban nem is reménykedem, hogy játszani fogják. Meghallgatásra viszont mindenkinek ajánlom. Aztán vannak most új dalaik, azokkal épphogy megismerkedtem, így obvi az utolsó napi nagy fáradtságomban is inkább azért a régi slágereikre fogok vadászni, de jajj, annyira örülök, hogy ők is jönnek, elmondhatatlan boldogság.
Kaukázus - Tartós Béke
Képzeljétek, a norvég honlapokon... tudjátok mióta várok én arra, hogy eljussak egy kaukázus koncertre? egészen konkrétan kb. öt éve. Ami nem kevés idő, viszont legalább sok. Anno a 13 éves énem teljesen és totálisan bele volt szerelmesedve a szövegeikbe, minden sorukat kívülről fújtam, és még ha mostanában nem is hallgattam őket, azért továbbra is itt élnek emlékeimben. Érdekes nosztalgiahullám lesz, az biztos.
La Roux - In For The Kill
Tudom, hogy nagyon sokan várják a Calvin Harris féle end showt, de a La Roux hozzám zeneileg egy kicsivel közelebb van. Nem annyival azért, hogy minden dalukat ismerjem, de a nagy slágereik, a Bulletproff és az In For The Kill eljutottak hozzám is, és kiváncsi vagyok, élőben hogy működnek, így ez lesz az utolsó nap utolsó nagy durranása nálam, ha még egyáltalán bírni fogom erővel meg energiával. Főleg, hogy a fenti koncerteken kívül még legalább ennyit szeretne tesóm is megnézni, meg a random koncerteknél viccesebb ugye nincs is.

You Might Also Like

2 megjegyzés

  1. Hú, szuper lista! :D

    Az összes szám nagy kedvencem volt régen amiket a 30Y-os posztodban összegyűjtöttél, és évekkel ezelőtt voltam is egy szigetes koncertjükön, nagyon jó volt! :)

    Lily Allent viszont semmiképpen sem hagynám ki a helyedben! Amikor legutóbb volt a Szigeten akkor is hatalmas bulit csinált, és magyar zenekar koncertjére bármikor elmehetsz (főleg hogy szeptembertől te is Pesten leszel). Bár abban igazad van, hogy a régebbi számai jobbak voltak... Szóval ki tudja milyen lesz idén, meglátjuk.

    A Kooks már nagyon régóta kívánságlistás nálam (amikor legutóbb voltak a Szigeten, én bolond egy másik napra mentem...) de az új számaikat én se nagyon ismerem. Azért nosztalgiázni elmegyek. :D

    Na, de nem folytatom, mert ahogy nézem, mindegyik ponthoz hozzá tudnék fűzni valamit(, a legtöbbjüket én is nagyon várom) pedig eredetileg csak a 30Y-t akartam megemlíteni... :D Érezd jól magad a Szigeten! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. igazad van, azért lily allen koncertjét kár lenne kihagyni, ki tudja mikor lesz rá legközelebb alkalmam :D örülök, hogy akkor neked is legalább idén összejön a kooks, nagyon várom már azt a koncertet is, jó lezárása lesz a hétnek. jajj és neked is nagyon jó Szigetet (:

      Törlés

Flickr Images