30 Day Band Challenge

Nem, soha nem fogom megunni az ilyen kihívásokat, igen, ez most már biztos. Ezzel az együtteses kihívással meg már régóta szemeztem, plusz ...

Nem, soha nem fogom megunni az ilyen kihívásokat, igen, ez most már biztos. Ezzel az együtteses kihívással meg már régóta szemeztem, plusz ugye annyira hiányoznak a képek a bejegyzésekből, gondoltam itt lenne az ideje egy kis ilyennek is. Nálam a "band" szóba konkrétan minden belefér, de vegyetek mély levegőt, nem lesz minden tele One Directionnel, akármennyire nehéz elhinni. Merném is megcsinálni, élve fejeznétek le, mi?
1. nap: Egy kép a kedvenc együttesedről.
Igen, valójában csak és kizárólag azért álltam ennek a bejegyzésnek neki, hogy ez a négy bolond itt pózolhasson össze meg vissza és ide és oda. Szó se róla, messze a Beatles gyakorolt rám a legnagyobb hatást az elmúlt években, és talán pont abban van a dolog pikantériája, hogy először egyáltalán nem szerettem őket, szépen lassan kellett felfedeznem magamnak a csodát. Azóta viszont... huhúú, ez a négy kis idióta rengeteg mindent jelent nekem.
2. nap: Egy kép a legkevésbé kedvelt együttesedről.
Most komolyan, nem akarom senkinek az érzéseit megbántani, meg nem szoktam általában zenei ízlés alapján ítélkezni, de aki a Children of Distance nevezetű formációt különlegesnek, vagy netán jónak tartja, az így mit is gondol? A szövegeik szerintem bosszantóan közhelyesek, esküszöm, közhelyesebbek mint az én blogbejegyzéseim, ami nagy szó, és áá. Nem is szeretnék rájuk több szót pazarolni, ne sértődjetek meg.
3. nap: Egy kép egy jól kinéző együttesről.
Jó, hát nem azok a tipikus szépfiúk, én tudom, de elég nehéz azért olyan együttest találni, ahol kivétel nélkül minden tag elfogadhatóan jó pasi, és azért ilyen tekintetben a Foster The People nem is áll rosszul. Tudom, hogy nem kérdezte senki, de nem mellesleg imádom is a FTP minden egyes dalát, és nagyon el tudnék menni egy koncertre a közeljövőben.
4. nap: Egy kép a kedvenc gitárosodról.
Esküszöm, én egyszerűen sosem tudom, kik az együttesekben a gitárosok. Mindegy. Mindent elmond a fegyelmetlenségem súlyosságáról, hogy elsőre csak Niall jutott eszembe a One Directionből, igen, na ez a súlyos. Aztán gondoltam, guglizok valami nagy nevet, de inkább erről is majdnem lemondtam, de akkor megláttam Eddie Van Halen nevét, és már tudtam, hogy ő lesz a befutó. Aki olyan fantasztikszenzációt tud alkotni, mint a Jump, az rossz ember nem lehet. Ez a haj meg amúgy is vadító.
5. nap: Egy kép a kedvenc basszusgitárosodról.
Említettem már, hogy Pete Wentz volt életem első celebrity crush-sa? Na, tudom, hogy igen, de olyan mélyen beleszerettem, hogy még azt is megjegyeztem, hogy basszusgitáron játszik. Fejlődök, nem? Szóval ja, Pete olyan kis szexuálisan is nézett ki régen, most meg imádom csak amúgy is, meg mert egy idióta, meg mit tudom én. Nem várhattok el értelmes mondatokat tőlem.
6. nap: Egy kép a kedvenc dobosodról.
Igen, igen, igen, pont úgy vagyok ezzel én is, mint az egyetlen és utánozhatatlan Summer az 500 Nap Nyárból, de most nem azért az egy húszért, de nekem már magáról a dob szóról is mindig Ringo ugrik be, viccet félretéve. Amúgy meg a legjobbak a Ringo interjúk, meg az akcentusa, meg amit leművel A Hard Day's Night-ban is, meg úgy nem tudom. Hogy lehet nem szeretni Ringot?

Úgyis tudom, hogy mindenki arra vár, hogy megtudja, ki a kedvenc énekesem, és igen ez is fog következni, a további huszonakárhánynap választottjaival, ha a továbbra kattintasz. Csak hogy nőhessen a feszültség vagy mi a fene. Nagyon izgi kategóriák vannak még. 7. nap: Egy kép a kedvenc énekesedről.
Annyira azért nem volt nagy meglepetés, nem? Mármint komolyan, Alex Turner az egyetlen a férjjelölteim közül, akit még az öcsém is megtűrne itthon, és ez azért sokatmondó. Szóval igen, ez az egész Arctic Monkeys biznisz hatalmas szerelem, de kénytelen vagyok bevallani, hogy Alex azért jelentős szerepet játszik abban, hogy képes vagyok végignézni az R U Mine klipjét egymás után tízszer. Meg hatalmas egyéniség az ember na.
8. nap: Egy kép a legkevésbé kedvelt énekesedről.
Majdnem azt hittem, ide sem fogok találni senkit, de aztán bevillantak a jó kis régi magyar együttesek, akik szerintem borzasztóan felülpozícionáltak, és fele annyira sem voltak akkora számok, mint azt az idősebb generációk tagjai hiszik (lehet rám köveket dobálni), mindenesetre Kóbor Jánostól így egészen konkrétan a hideg ráz. Valamiért egyáltalán nem szimpatikus, sorrynotsorry.
9. nap: Egy kép egy bandáról, akivel szexelnél.
Nem, teljesen komolyan gondoltam. Mondhat bárki bármit, ezek itt ilyen félisten pozícióban vannak, és én pont ezt a korszakukat választanám, ha tehetném. Itt még ilyen kis friss babaarcuk volt, semmi tetkó meg  szőőőőr ( fúúú szőőőr), kis cuncimókusok, na. Amúgy ha lenne olyan szerencsés, aki nem ismerné őket, akkor a One Direction, ja.
10. nap: Egy kép egy bandáról, ami megnevettet.
Ha egyszer egészen véletlenül eljutnék egy Coldplay koncertre, valószínűleg arra pazarolnám a drága időmet, hogy Chris Martin táncmozdulatain nevetek, de tényleg. Meg úgy nem tudom miért, de a Coldplayt mostanában nem tudom komolyan venni, szóval jók lesznek ide. Amúgy erőteljes induló lett volna a Kispál és a Borz is, ha nem az lenne a helyzet, ami.
11. nap: Egy random kép bármilyen együttesről, akit szeretsz.
Csaltam, és utoljára töltöttem ki ezt a napot, és mivel a The Script sehova máshova nem illeszkedett rendesen, gondoltam, ide tökéletesek lesznek. A breakeven óta tartoznak a nagy kedvenceim közé, jópár dalukat eszméletlenül szeretem, jók lesznek ide, ehh. 
12. nap: Egy kép egy együttesről, akinek voltál már koncertjén.
Jajj hát tehetnék be ide mást, mint az egyetlen, drága és utánozhatatlan Fall Out Boyt? Igen, tehettem volna, de ez így sokkal-sokkal jobb, mert még frissek az emlékek, mert nagyon régóta ácisngóztam már egy ilyen koncertre, és mert még szeretnék sok-sok FOB koncertet, mert immádom őket, that's why.
13. nap: Egy kép egy együttesről, amit látni szeretnél élőben.
Igen, tudom, pontosan tudom, hogy az All Time Low idén a Green Day előzenekaraként már fellépett Bécsben, szóval akár ott is lehettem volna, de egyes pont: nincs nekem ennyi pénzem csak úgy. kettes pont: nincs nekem ennyi pénzem csak úgy. Szóval ez EGYELŐRE kimaradt, de ami késik, nem múlik, mert egyszer úgyis eljutok egy ATL koncertre, ahogy magamat ismerem, és majd végigüvöltöm a kedvenceimet. Szexi lesz.
14. nap: Egy kép egy együttesről, akit sokat hallassz a rádióban.
Szerintem a Maroon 5 tipikusan az az együttes, akinek a számaik rádióslágerek lesznek, és egy idő után még a magyar közönség is kívülről fújja a Payphonet, a Miseryt meg a ma már klasszikusnak számító This Love-ot is. Annyira amúgy nem bánom amúgy, én szeretem, amit Adamék csinálnak, bár kisebb bánatomra a nem kislemezes dalaik nagyobb kedvenceim.
15. nap: Egy kép egy együttesről, aminek szívesen a tagja lennél.
Azért választottam a New Politics névre hallgató dán együttest, mert épp csak felfelé törnek még az iparban, még a többszázezres youtube-videókért is küzdeniük kell, pedig szuper jók. Aztán a Fall Out Boy-jal turnéznak (holy holy shit), fantasztikusan brutáljó albumuk lett, a Harlem pedig szerintem az elmúlt időszak egyik legjobb dala, és az egész évem hatalmas slágere. Plusz a srácok nagyon jófejnek tűnnek, szóval ja, élmény lenne velük turnézni.
16. nap: Egy kép egy bandáról ,akit régen szerettél.
Még mindig nagyon szeretem a The Killerst, ne ijedjetek meg, szerintem az egyik legjobb együttes, akivel valaha megismerkedtem (mármint zeneileg, ofc), de régebben mintha sokkal szívesebben hallgattam volna a zenéjüket, mint mostanában. Hiába van meg szinte az összes albumuk a telefonomon is, általában ma már továbbkapcsolok, ha valamelyik számuk szembejön. De azért imádat megy feléjük, a Human meg az egyik legjobb dal a világon.
17. nap: Egy kép az együttesről, amelyik a kedvenc dalodat játsza.
Próbáltam úgy választani, hogy olyan srácok foglalhassák el méltó helyüket a listámon, akikről eddig nem láttunk képet. A Bastille pedig egyszerűen zseniális, a Pompeii az természetesen szerelem volt első hallásra, és nem, még azóta sem unom, ez az egész oroszlánkirályos hangzás engem fullosan megvett. Meg nem mellesleg az egész album, amit rongyosra hallgattam már.
18. nap: Egy kép egy bandáról, akiknek nincs rossz daluk.
Ilyen egyszerűen nincs. Készpont.
19. nap: Egy kép a kedvenc albumodról.
Nem, nem azért választottam a Whatever People Say I Am, That's What I'm Not - ot, mert fekete-fehér, és így beillik a képbe, hanem mert valamiért abszolút az Arctic Monkeys legeslegeslegjobb albuma ugrott be, amikor megláttam ezt a kérdést. De tényleg. Ez az album úgy jó, ahogy van, mindegyik számot imádom, és bármikor képes vagyok végighallgatni. Ennyi meg egy bambi.
20. nap: Egy kép a kedvenc albumborítódról.
Szeretném jelezni, hogy csak nagyon pici döntött a Green Day és az American Idiot mellett, mert imádom még pl. a Coldplay, a The Kooks és a Two Door Cinema Club kb. összes albumborítóját. Mindegy, az American Idiot volt az első Green Day lemez, amit konkrétan a kezemben tarthattam, és nem is tudom, valami nagyon megfogott abban a koncepcióban.
21. nap: Egy együttes menő logóval.
Ennél a kérdésnél egyébként szerintem az emberek többségének vagy a Ramones vagy a Rolling Stones ugrik be elsőre, valamiért ez a két logó szerintem abszolút emblémává vált minden szinten. Az a vicces egyébként, hogy én a Ramones zenéjét imádom, és amikor így látom a tízéves lányokat Cortez miatt ebben mászkálni, legszívesebben falhoz kenném magam. de hát... Sheena is a punk rocker.
22. nap: A kedvenc képed a kedvenc együttesedről.
bébibogyókról annyi jó kép készült, hogy nehéz egyetlen egyet kiválasztani, de legyen ez, mert oly vidámak.

23. nap: Egy kép a kedvenc nyolcvanas évek beli együttesedről.
Na igen, az eredetiben kilencvenes évek volt, de az olyan lerágott csont, meg amúgy is mindenki megsértődik, főleg a Nirvana-sznobok, ha nem a Nirvana van ott, szóval...a nyolcvanas évek mainstream zenéje sokkal menőbb, és ott volt például a norvég A-ha is a Take on me-vel, de én a Culture Clubot választottam, Boy George miatt meg a Karma Chameleon miatt.

24. nap: Egy kép még egy együttesről, akit láttál élőben. 

Ez sem ez volt eredetileg, de na, szeretem átírni a szabályokat. Az Intim Torna Illegál meg hát már kapott elég szerepet a blogomban mostanában, de belőlük sosem elég. Szeretem ezeket az idiótákat, meg a dalszövegeiket, meg a lyukakat a kádban, és hát élőben meg fantasztikszenzációsak. 

25. nap: Egy kép egy furcsa nevű bandáról.

Na, az ITI ide is jó lett volna, szó se róla. De  akkor meg legyen a Punnany Massif mondjuk, bár azért a magyar zenei világban elég sok érdekesen furcsa nevű zenekart lehet találni. A Punnany zenéjét viszont szeretem is, mármint a régebbi lemezeiket, ott olyan szövegek vannak, hogy lehidalok.

26. nap: Egy kép egy menő nevű együttesről.

Az Imagine Dragons... Na ez tényleg egy olyan név, amit szívesen viselnék, ha együttes lennék :D Amúgy, micsoda meglepetés, a zenéjüket is szeretem, a Night Visions tényleg egy jó kis album lett, szóval ja. Éljenek a sárkányok.

27. nap: Kép a kedvenc női együttestagodról.

Nem fogok itt kiszámíthatatlan vizekre evezni, természetesen imádom Hayley-t a Paramore-ból, mert ajj, csoda ez a nő, meg hatalmas stílusikon, még ha a legújabb frizurájától idegbajt kapok is. 

28. nap: Kép a legszexibb zenészről.

Nem szeretném túlragozni az Alex Turner témát, mert már feljebb megtettem, de akkor is. isten. 

29. nap: Egy kép egy együttesről, amit gyerekkorodban szerettél.

A Fall Out Boy mellett a Panic! At The Disco volt az, amit így all day all night hallgatni tudtam, és micsoda csoda, még ők is visszatértek a közelmúltban. Örülök nekik nagyon, de azért az I write sins no tragediest nem fogja semmi felülmúlni egy ideig.

30. nap: Kép egy bandáról, akivel találkozni szeretnél. 

Azért a Kings of Convenience, mert norvégok, meg mert kis elvont csodabogarak, na és persze azért is, mert annyira még nem híresek, hogy ne lehessen velük értelmes beszélgetéseket lefolytatni. Amúgy meg hallgassátok a zenéjüket, kurvajók.  


ÉS IGEN, MOST LEHET VÉLEMÉNYT MONDANI (:

You Might Also Like

0 megjegyzés

Flickr Images